travel@grafos.ro office@grafos.ro 021.313.53.54 / 0786.414.665
Scriem impreuna povestea vacantelor voastre
Planificati-va

VACANTA DE VIS

SENIOR VOYAGE - SICILIA - Sejururi - GRAFOS TRAVEL
Italia
De la 295 €
27.11.2017 - 15.06.2018
PROGRAM SENIOR VOYAGE
SICILIA
De la 295 € /pers/sejur
Disponibil in perioada Septembrie 2017 - Iunie 2018

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si este locul care satisface toate cerintele celor care o aleg drept destinatie de vacanta, indiferent daca este vorba despre iubitori de plaje superbe, de mare si de natura sau de pasionati de arta, cultura sau istorie.
Sicilia este un taram aparte, o insula separata de restul Italiei, nu numai de mare, ci si de secole de experiente istorice si culturale. Si totusi, este o parte extrem de importanta a tarii iar scriitorul german Johann Goethe, profund impresionat de frumusetile insulei, spunea  „sa vezi Italia fara sa vezi Sicilia este ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii tari”.
De-a lungul timpului, aceasta insula i-a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli si francezi. Invadatorii Siciliei au lasat insulei o extraordinara mostenire: teatrele de la Siracusa si Taormina, impozantele temple de la Agrigento si Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural cu influenţe maure sau maiestuosul stil arhitectural, mostenire ce se poate vedea cel mai bine la catedralele Monreale si Cefalu.
Principalele orase ale insulei sunt: Palermo, Catania, Siracusa, Agrigento, Messina, Caltanissetta, Trapani, Enna si Ragusa.

Date de plecare:
- in 2017:  25.09, 27.09, 29.09, 02.10, 04.10, 06.10, 09.10, 11.10, 16.10, 18.10, 20.10, 27.11, 28.12.2017
- in 2018:  04.04, 11.04, 18.04, 25.04, 02.05*, 04.05*, 07.05*, 09.05*, 11.05*, 13.05*, 16.05*, 18.05*, 21.05*, 23.05*, 25.05*, 28.05*, 30.05*, 01.06*, 06.06*, 08.06*

Atentie:  Date de plecare cu tarif suplimentat:
- Supliment 50 euro/persoana pentru plecarile din septembrie, mai si iunie
- Supliment 20 euro/persoana pentru plecarile 02.10, 04.10, 06.10, 09.10, 11.04, 18.04, 25.04.
- Supliment obligatoriu pentru Revelion – 130 euro/pers (nu include masa festiva).
- Supliment obligatoriu Cina Festiva de Revelion – 90 euro/pers.
- Supliment obligatoriu pentru Paste – 50 euro/pers (nu include masa festiva).

HOTEL PROPUS:  PARCO HOTEL AUGUSTO 4* (sau similar 4*)

Localizare:  Complexul Parco Hotel Augusto este situat in Terme Vigliatore si are vedere la coasta de nord a Siciliei, in fata peisajului splendid al insulelor Aeolian. Parco Augusto ofera Lido Baia di Venere, o frumoasa plaja in fata insulelor Aeolian, la aproximativ 2 km.
Facilitatile hotelului: Hotelul reprezinta o cladire istorica intr-un stil tipic mediteranean, restaurata, inconjurata de spatii verzi cu zone de relaxare. Acesta pune la dispozitia oaspetilor piscina in aer liber, bazin de Spa interior, restaurante, baruri, sali de intalnire si evenimente, terasa la soare, gradina, piscina exterioara (deschisa in sezon), piscina interioara (deschisa pe tot parcursul anului), receptie deschisa non-stop. Restaurantul Le Gourmet ofera trei optiuni de luat masa unde oaspetii pot savura preparate din bucataria internationala si siciliana. Construit pentru ca oaspetii sa beneficieze de zile linistite, relaxare si recuperare a energiilor fizice si psihice, Parco Hotel Augusto este unul dintre cele mai importante complexe Spa și wellness din Italia.
Facilitatile camerelor:  Toate camerele sunt elegant mobilate si decorate, confortabile, spatioase si luminoase, dotate cu aer conditionat, TV, telefon, seif, minibar, baie privata, uscator de par, pat suplimentar (la cerere), balcon cu vedere la mare sau la munte.

TARIF:  295€ / persoana/ sejur

Tariful include:
- Biletul de avion Bucuresti–Catania–Bucuresti
- Transfer aeroport–hotel–aeroport
- 7 nopţi de cazare la hotel 4*
- Mic dejun + cina + 1 pahar de apa si vin la masa
- O excursie opţionala de jumatate de zi (Riviera Ciclopilor)
- Asistenţa turistica pentru întreaga perioada
- Suplimente si reduceri:
- Supliment single 130 euro
- Se accepta partaj
- Reducere a 3-a persoana 20 euro
- Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro
- Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro in camera cu doi adulti

Tariful nu include:
 -Taxele de aeroport 95 euro/persoana
- Supliment 50 euro/persoana pentru plecarile din septembrie
- Supliment 20 euro/persoana pentru plecarile 01.10-08.10
- Supliment plecare Revelion
- Asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno
- Taxa de statiune (se va plati la hotel, 1-3 euro/zi/pers)
- Mesele de pranz
- Intrarile la obiectivele turistice, alte taxe si cheltuieli personale.

NOU! In premiera pe Senior Voyage – transferuri catre aeroportul din Bucuresti

Oras               Tarif/sens/pers.
Brasov                    10 €
Ploiesti                      5 €
Craiova                   12 €
Sibiu                       15 €
Rm. Valcea             10 €
Pitesti                        5 €
Constanta               12 €
Galati                      12 €
Braila                      12 €

Observatii:
- Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur 7 nopti. 
- BONUS! Pentru posesorii de Senior Voyage Club Card nu se percepe acest supliment.
- Supliment obligatoriu pentru Revelion - 130 euro/pers;
- Supliment obligatoriu cina festiva de Revelion - 90 euro/pers;
- Excursiile optionale pot suferi modificari, iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.
- Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.
- Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.
- Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare (din punct de vedere al categoriei hotelului si al regimului de masa).
- Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.
- Toti turistii care vor calatori pe acest program vor trebui sa achite direct la hotel o taxa de oras/statiune. Valoarea acesteia poate varia intre 1-3 euro/persoana/zi.

Beneficii Senior Voyage Club Card:
- 1/2 zi excursie optionala BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Turul Cataniei)
- Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
- Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD
- Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior
- Acest card se acorda contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Excursii gratuite:

Riviera Ciclopilor
Reprezinta istorie, cultura, natura. Acest  loc se afla in Acireale si a fost facut faimos de catre Homer in Odiseea sa. Riviera Ciclopilor ofera un peisaj frumos si pitoresc catre insulele Lachea si Le Corbusier.

Turul Cataniei - Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.
Vom vizita orasul de la poalele Etnei: centrul istoric, Domul si Piata Domului. Simbolul orasului este Fantana Elefantului, compusa dintr-un elefant sculptat din lava neagra si un obelisc egiptean deasupra. Elefantul apartine epocii romane, iar obeliscul are origine egipteana, realizat din granit. Ambele componente sunt antice si sunt ridicate pe un soclu de marmura alba.

Excursii optionale:

1.  Excursia in Taormina
Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Sicilia. Orasul a fost construit pe o panta in trepte, ceea ce face Taormina o atractie unica. Vom vizita renumitul teatru grec. Optional, se poate face o mini croaziera in jurul golfului, pana la Capul Taormina, pentru a vedea grotele din imprejurimi.

2. Excursie in Siracusa
Vizitam Siracusa, oras declarat patrimoniu mondial UNESCO. Incepem cu un tur de oras cu vizitarea principalelor atractii: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa din Insula Ortigia, atelierul de papirus si Urechea lui Dionis. Vom incheia ziua cu o  plimbare in Insula Ortigia. Nu ratati frumoasele strazi de piatra, cafenelele si restaurantele din Siracusa.

3. Excursie la Rezervatia Naturala Etna
O excursie pe muntele Etna este intr-adevar o adevarata aventura, acesta fiind cel mai activ vulcan din Europa. Se viziteaza Refugio Sapienza la 1900 m altitudine. De aici puteti cumpara suveniruri sau sticle de vin sculptate in lava intarita. O parte din traseul pana la 3000 m se face cu telescaunul iar apoi ne continuam ascensiunea pe jos. La aceasta altitudine vom putea merge pe rauri de lava intarita  „simtind” sub picioare caldura emanata de vulcan.

4. Excursie la Palermo
Pentru a descoperi acest oras plin de locuri istorice si artistice, se vor vizita: Palazzo dei Normani cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala, Biserica Martorana. Nu putem rata Catacombele Capucinilor unde se pot vedea peste 8000 de fosti locuitori ai orasului Palermo mumificati, unii aproape scheleti, altii pastrati intr-o stare foarte buna. In drum spre Palermo vom vizita Monreale. Catedrala din Monreale este una dintre cele mai mari si frumoase catedrale. Minunatele mozaicuri, incanta privirea oricarui pelerin care ii calca pragul.

5. Valea Templelor in Agrigento
Cea mai renumita atractie este situl arheologic ce contine ramasitele diferitelor temple dorice datand din secolul V I.Ch. Templul Concordia: Ridicat in 430 I.Ch., este cel mai bine pastrat templu doric si unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proportiei si armoniei formei. Templul Giunone: are 40 de coloane, din care 16 cu capiteluri. In apropiere sunt altarele de sacrificiu. Templul lui Hercules: Este cel mai vechi templu din Agrigento, construit cu un singur rand de coloane pe toate laturile. Templul lui Zeus: una din cele mai mari cladiri a arhitecturii grecesti, masurand 112/ 56 m, a fost construit in 480 I.Ch. in cinstea lui Zeus, dupa victoria impotriva Cartaginezilor.

6. Pe urmele „Nasului”
Vom ajunge la Savoca, locul in care „Nasul” intalneste familia miresei sale, vom savura briose si cappucino exact in barul in care au fost semnate documentele casatoriei dintre cei doi. Ne vom indrepta spre orasul  Forza d'Agro si vom vizita locurile in care s-au filmat scene din filmul „Nasul” urmate de oprire la Biserica La Traiade, biserica in care Corleone mergea sa se roage.

7. Turul Maltei
Vizitam Valletta oras modern dar vechi de peste 400 ani cu obiectivele: Catedrala Sf. Ioan, Palatul Marilor Maestri (exterior) si Gradinile Barrakka. Catedrala Sf. Ioan este cel mai cunoscut obiectiv turistic maltez si cel mai bun exemplu de stil baroc.  Catedrala adaposteste una din cele mai impresionante si faimoase opere de arta ale Europei: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul pictat de Caravaggio. Vizitam apoi Mdina, fosta capitala a Maltei cu catedrala Sf. Paul.

  • SENIOR VOYAGE - SICILIA - Sejururi - GRAFOS TRAVEL